Βότανα, οι θεραπευτές της φύσης!

Τα βότανα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι συνυφασμένα μ’ όλη την γνώση της ανθρωπότητας. Είναι αυτά που έδιναν και δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά και τα ποτά μας, αλλά επίσης είναι αυτά που δίνουν θεραπεία και λύση σε πολλά προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, είτε αυτούσια χωρίς επεξεργασία, είτε ως αλοιφές, αφεψήματα, βάμματα, εγχύματα, καταπλάσματα, λοσιόν η και σύγχρονα φάρμακα.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, έναντι άλλων χωρών, διότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη πλήθους βοτάνων, με τα μισά περίπου φυτά της Ευρώπης να φύονται εδώ, πολλά δε είναι ενδημικά, δηλαδή φύονται μόνο στη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κρήτη στην οποία και μόνο έχουν καταγράφει 200 και πλέον ενδημικά φυτά, όπως ο δίκταμος, η μαλοτηρα, πολλά είδη ορχιδέων κ.α. γνωστά από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι κάνουν στροφή σε παραδοσιακές μεθόδους πρόληψης προβλημάτων-ασθενειών, που βασίζονται σε βοτανοθεραπεία. Σ’ αυτό έχει συμβάλει και η στροφή πολλών νέων παράγωγων ώστε να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας βοτάνων και φυτών, αλλά και η παραδοχή όλο και περισσότερων επιστημόνων των δραστικών ουσιών που περιέχουν τα βότανα.
Ο τεράστιος φυτικός πλούτος που διαθέτει η Ελλάδα, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, είναι ένα ισχυρό κίνητρο για το MYTERRA ώστε να εξερευνήσει και να διαθέσει για εσάς,τα καλύτερα βότανα της ελληνικής και όχι μόνο γης, που έχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό σας.